Schrijven

Publicaties


Schrijven over eten en de geschiedenis ervan voor een groot publiek, dat doe ik het allerliefst. Sinds november 2017 ben ik een Smulpaap van Het Parool: ik maak elke dinsdag een artikel met recept. Ik schrijf nu ook om de week op woensdag de Boven Tafel, een culinair-historische column. Ook schrijf ik regelmatig artikelen over de geschiedenis van eten, interviews en reportages voor de Amsterdamse krant. Verder verschijnt mijn eetrubriek elke twee maanden in Archeologie Magazine en ben ik soms te lezen in Bouillon.

Ondertussen schrijf ik ook aan een boek! Samen met mijn vader beschrijf ik aan de hand van de fantastische collectie oude kookboeken uit de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam over de geschiedenis van ons eten. Aan de hand van verschillende thema's (bijvoorbeeld pudding, ongelijkheid en zuivel) en met prachtige illustraties. Het komt najaar 2018 uit bij Amsterdam University Press. Houd de blogposts in de gaten voor verdere updates.

Dan is er nóg wat leuks in het najaar, want ik heb één van de schrijvers die een essay schrijft voor Nederland Leest, de week die CPNB elk jaar organiseert in bibliotheken. Dit jaar is het thema voeding, en ik sta samen met Joël Broekaert, Rosanne Hertzberger. Pierre Wind en Marion Pauw in het gratis boek dat in bibliotheken wordt uitgedeeld.