Lezingen

Regelmatig geef ik lezingen over een culinair-historisch onderwerp. Ik doe vooraf onderzoek en heb zo een breed spectrum aan onderwerpen die ik kan behandelen.

LEZINGENTOUR IN NOVEMBER

In november geef ik lezingen door het hele land, want dan is het Nederland Leest. Dit jaar is het thema voeding en leveren bibliotheken gratis een verzameling essays uit, waarvan ik er een heb geschreven. Ik vertel over de buitenlandse invloeden op de Nederlandse keuken, uiteraard in historisch perspectief. En daar ga ik in bibliotheken over vertellen! Kijk hieronder naar de data. Staat er geen bibliotheek bij jou in de buurt bij? Vraag, mail, dring aan, smeek! En laat de bieb mailen naar charlottekleyn@gmail.com. Dat kan voor in november, maar natuurlijk ook voor de rest van het jaar.

- 8 november Bibliotheek IJmond Noord in Beverwijk, over de buitenlandse invloed op de Nederlandse keuken. Klik hier voor meer info

- 13 november Museum Huygens’ Hofwijck in Voorburg, over eten in de tijd van Constantijn Huygens,. Klik hier voor meer info.

- 28 november in bibliotheek Franeker, over de buitenlandse invloed op de Nederlandse keuken. Klik hier voor meer info.

- 29 november in bibliotheek Midsland, Terschelling, over de buitenlandse invloed op de Nederlandse keuken, om 20:00

- Geen lezing maar een rondleiding: 17 en 18 november is er een delicious festival in boekhandel Scheltema in Amsterdam, en de zondag geef ik twee keer een tour over de geschiedenis van eten. Het duurt zo'n 45 minuten en kost maar 8 euro! Meer info in de nieuwste delicious (nummer 12).